Marea Britanie | Zeci de conturi create pe rețelele de socializare au desfășurat o campanie pentru 'amplificarea' impactului atentatelor

  • 19 Decembrie 2017 09:15
Marea Britanie | Zeci de conturi create pe rețelele de socializare au desfășurat o campanie pentru 'amplificarea' impactului atentatelor Sursa: Star Tribune

Zeci de conturi 'legate de Rusia' pe rețelele de socializare online au desfășurat o campanie pentru 'amplificarea' impactului atentatelor comise în 2017 în Marea Britanie, relevă un raport publicat luni de Institutul din Cardiff privind criminalitatea și securitatea, transmite Agerpres.

''În urma atentatelor teroriste din 2017, platforme precum Twitter și Facebook au fost utilizate pentru a răspândi zvonuri, știri false și teorii ale conspirației, în vederea amplificării'' impactului acestor atacuri și 'apariției de divizări' între comunități, indică documentul citat.

Pentru realizarea studiului, Institutul din Cardiff privind criminalitatea și securitatea a filtrat milioane de informații difuzate pe internet după atentatele de la parlamentul din Londra (22 martie), Manchester (22 mai), London Bridge (3 iunie) și Finsbury Park (noaptea de 18 spre 19 iunie), soldate cu peste 30 de morți.

În urma analizării informațiilor respective s-a ajuns la concluzia că în ultimele nouă luni ''cel puțin 47 de conturi diferite au fost utilizate'', dintre care opt au publicat 475 mesaje care au fost redistribuite de '153.000 de ori'.

O serie de 'conturi false' au vehiculat, între altele, o violentă retorică 'de extremă dreapta' și 'antimusulmană'. ''Încă un atac terorist musulman. Retrimiteți în cazul în care considerați că islamul trebuie să fie interzis'' - astfel sună un mesaj difuzat după atentatul de la Manchester.

În același raport, Institutul din Cardiff privind criminalitatea și securitatea le recomandă autorităților britanice să găsească măsuri pentru a lupta contra acestui tip de mesaje, subliniind că ele fac jocul organizațiilor teroriste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău