Marea Britanie vrea să mențină și după Brexit călătoriile fără vize din UE

  • 17 August 2017 12:19
Marea Britanie vrea să mențină și după Brexit călătoriile fără vize din UE

Guvernul britanic intenționează să mențină călătoriile fără vize în Marea Britanie pentru cetățenii din Uniunea Europeană, chiar și după Brexit, iar planurile pentru sistemul britanic de imigrare urmează să fie prezentate în toamnă, scrie Mediafax.ro.

Propunerile oficiului de Interne de la Londra ar însemna că vizitatorii din țările Uniunii Europene ar avea nevoie doar de permisiunea de a lucra, de a studia sau de a se stabili în Marea Britanie. În prezent, cetățenii UE beneficiază de astfel de libertăți, fără restricții.

Potrivit analiștilor, una dintre marile provocări ale acestei măsuri ar fi modul în care sistemul urmărește dacă vizita unui cetățean UE se transformă într-o ședere pe termen lung care ar necesita o viză.

Guvernul britanic susține că verificările actuale privind imigrația au fost gestionate prin accesul la locuri de muncă și la servicii sociale, nu doar prin capacitatea de a controla intrarea pe la o frontieră.

Miercuri, Marea Britanie a anunțat că vrea să evite reintroducerea controalelor la frontiera dintre regiunea britanică Irlanda de Nord cu Republica Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, după Brexit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău