Marea Britanie va organiza joi o conferință pentru donații de arme către Ucraina

  • 29 Martie 2022 19:58
Marea Britanie va organiza joi o conferință pentru donații de arme către Ucraina

Marea Britanie va organiza joi o conferință a donatorilor pentru a mobiliza mai multe arme letale pentru Ucraina în fața invaziei ruse, a anunțat marți Ministerul britanic al Apărării, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Conferința va avea loc joi și va fi convocată de ministrul Apărării", Ben Wallace, a precizat ministerul.

Wallace a transmis marți într-o vizită în Norvegia că această conferință va permite "să vedem ce putem reuni din întreaga lume pentru a ne asigura că Rusia nu este încoronată de succes în ocuparea ilegală și în invazia sa asupra unei țări suverane".

Aflată în prima linie a eforturilor internaționale de furnizare de arme Ucrainei, Marea Britanie a anunțat recent că se pregătește să trimită 6.000 de rachete antitanc suplimentare, ridicând la 10.000 numărul total de astfel de arme britanice destinate Ucrainei.

Înainte de începutul invaziei ruse la 24 februarie, Marea Britanie a trimis un contingent de instructori pentru a pregăti forțele ucrainene cum să folosească aceste arme antitanc.

Însă, la fel ca alte țări din NATO, Marea Britanie a respins cererile Ucrainei de a impune o zonă de excludere aeriană deasupra teritoriului său, din cauza riscului de escaladare pe care l-ar implica o astfel de măsură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău