Marea Britanie va livra noi arme Ucrainei

  • 21 Iulie 2022 17:59
Marea Britanie va livra noi arme Ucrainei

Marea Britanie va trimite Ucrainei noi piese de artilerie și peste 1.600 de arme antitanc, a anunțat joi secretarul britanic al apărării Ben Wallace, transmite Reuters.

Anunțul vine după ce săptămâna trecută premierul britanic Boris Johnson a promis un nou sprijin militar pentru Ucraina în valoare de 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari), totalul ajutorului oferit de Regatul Unit de la începutul războiului ajungând la 2,3 miliarde de lire, potrivit Agerpres.

"Împreună cu partenerii noștri internaționali vom asigura că Ucraina dispune de instrumentele necesare pentru a-și apăra țara de invazia ilegală a lui Putin", a scris Wallace într-un comunicat.

Ministrul britanic a mai menționat că Marea Britanie va livra de asemenea sisteme de radar anti-baterie, sute de drone și peste 50.000 de cartușe de muniție.

Marea Britanie a furnizat până acum Ucrainei o întreagă serie de echipamente militare, între care aproape 7.000 de arme antitanc, sute de rachete și vehicule de luptă blindate, și de asemenea se ocupă de instruirea militarilor ucraineni, amintește Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău