Marea Britanie va începe campania de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani

  • 17 Februarie 2022 09:43
Marea Britanie va începe campania de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani

Autoritățile din Marea Britanie au declarat miercuri că vor începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, extinzând campania de imunizare a copiilor în urma unei decizii luate cu o mai mare întârziere decât în alte țări, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Anunțând decizia, ministrul Sănății, Sajid Javid, a afirmat că a acceptat sfatul experților care au susținut că vaccinarea copiilor mici ar ajuta la protejarea împotriva viitoarelor valuri de coronavirus.

Marea Britanie a oferit vaccinuri anti-COVID-19 copiilor vulnerabili, însă a luat decizia de a extinde imunizarea la copiii cu vârste între 5 și 11 ani mai greu decât Statele Unite, Canada, Irlanda și Israel.

Comitetul Comun de Vaccinare și Imunizare (JCVI) din Marea Britanie a afirmat că vaccinarea acestei grupe de vârstă ar ajuta la creșterea protecției împotriva formelor severe de boală la copii în cazul unor viitoare valuri de COVID-19.

Javid a precizat că măsura va fi pusă în aplicare în Anglia, iar pregătirile pentru lansarea campaniei erau în curs de desfășurare în cadrul Serviciului Național de Sănătate (NHS).

"NHS se va pregăti să extindă această ofertă non-urgentă la toți copiii în luna aprilie", a declarat el. "Așa că părinții pot, dacă vor, să accepte oferta pentru a crește protecția împotriva potențialelor viitoare valuri de COVID-19 pe măsură ce învățăm să trăim cu acest virus", a adăugat oficialul britanic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău