Marea Britanie va consacra 705 milioane de lire pregătirii frontierelor post-Brexit

  • 12 Iulie 2020 15:30
 Marea Britanie va consacra 705 milioane de lire pregătirii frontierelor post-Brexit

Marea Britanie a anunțat duminică un set de investiții de 705 milioane de lire sterline pentru a instala sisteme de control post-Brexit la frontierele sale, înainte de încheierea anului în curs, relatează AFP, Reuters și dpa.

Ministrul pentru Brexit Michael Gove a precizat într-un articol publicat în Sunday Telegraph că această sumă va permite să se asigure că "noile frontiere" ale țării sunt pregătite când Regatul Unit va prelua controlul asupra lor.

Gove a garantat duminică pentru Sky News că frontierele britanice vor fi pregătite la 1 ianuarie 2021, după sfârșitul perioadei de tranziție declarate pentru a permite Londrei și Uniunii Europene să-și negocieze relația de după retragerea Marii Britanii, intrată oficial în vigoare la 31 ianuarie.

Suma anunțată, care include bani pentru recrutarea a circa 500 de agenți de poliție și pentru crearea de infrastructuri, va face ca frontiera Regatului Unit să devină "cea mai eficientă din lume până în 2025", a insistat Gove în articol.

O nouă sesiune de negocieri între Londra și Bruxelles este programată pentru săptămâna următoare (din 20 iulie).

Michael Gove a evocat în declarații reluate de BBC unele "progrese", în pofida "divizărilor" care se mențin, și a explicat că își menține "optimismul", fără a fi "excesiv de entuziast".

Sursa:Agerpers

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău