Marea Britanie va colabora cu Germania pentru a trage la răspundere Rusia în cazul otrăvirii lui Alexei Navalnîi

  • 04 Septembrie 2020 14:07
Marea Britanie va colabora cu Germania pentru a trage la răspundere Rusia în cazul otrăvirii lui Alexei Navalnîi

Marea Britanie și Germania vor colabora pentru a trage la răspundere Rusia în cazul otrăvirii criticului Kremlinului, Alexei Navalnîi, și consideră că orice utilizare a neurotoxinei Novichok reprezintă o încălcare a Convenției privind Armele Chimice, precizează un comunicat al Ministerului britanic de Externe.

Ministrul Dominic Raab a discutat, joi, cu omologul său german, Heiko Maas, despre otrăvirea lui Navalnîi. "Ministrul de externe și Maas au convenit că orice folosire a Novichok este o încălcare a Convenției privind Armele Chimice și, prin urmare, o chestiune de interes internațional", a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe britanic, adăugând: "Ei au convenit să colaboreze strâns, inclusiv în cadrul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), pentru ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru obligațiile sale internaționale".

Rusia a afirmat, joi, că Occidentul nu ar trebui să se grăbească să judece Moscova în cazul otrăvirii lui Navalnîi și că nu există niciun temei pentru a o acuza pentru această faptă. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău