Marea Britanie va antrena până la 10.000 de soldați ucraineni pentru lupta pe front împotriva Rusiei

  • 09 Iulie 2022 16:09
Marea Britanie va antrena până la 10.000 de soldați ucraineni pentru lupta pe front împotriva Rusiei

Forțele britanice au început să antreneze soldați ucraineni în cadrul unui nou program pentru a-i ajuta în lupta împotriva Rusiei. Până la 10.000 de soldați ucraineni vor sosi în Marea Britanie pentru o pregătire militară specializată care va dura câteva săptămâni. Primul contingent s-a întâlnit deja joi cu ministrul apărării, Ben Wallace, a confirmat Ministerul Apărării (MoD), potrivit The Guardian.

Wallace a descris programul ca fiind următoarea fază a sprijinului acordat de Marea Britanie armatei ucrainene, scrie Calea Europeană.

„Folosind expertiza de clasă mondială a armatei britanice, vom ajuta Ucraina să își reconstruiască forțele și să își intensifice rezistența în timp ce își apără suveranitatea țării și dreptul de a-și alege propriul viitor”, a declarat acesta.

Ucraina pierde până la 200 de soldați în fiecare zi, ceea ce înseamnă că antrenarea întăririlor departe de amenințarea atacurilor rusești este esențială pentru efortul de război al țării.

Aproximativ 1.050 de militari britanici vor fi detașați pentru a desfășura programul, care va avea loc în patru locații ale Ministerului Apărării, care nu au fost dezvăluite, în nord-vestul, sud-vestul și sud-estul Regatului Unit.

Antrenamentul le va oferi recruților voluntari cu experiență militară redusă sau inexistentă abilitățile necesare pentru a fi eficienți în lupta de front. Bazat pe instruirea de bază a soldaților din Marea Britanie, cursul acoperă mânuirea armelor, primul ajutor pe câmpul de luptă, tehnica de teren, tacticile de patrulare și legea conflictului armat.

Guvernul, care a investit până în prezent 2,3 miliarde de lire sterline în ajutorul militar acordat Ucrainei, a achiziționat, de asemenea, puști de asalt în varianta AK pentru instruire, astfel încât soldații ucraineni să se poată antrena cu armele pe care le vor folosi pe linia frontului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău