Marea Britanie va ajuta un fost militar să evacueze 150 de câini și pisici din Afganistan. La bord vor fi și 130 de afgani

  • 25 August 2021 12:48
Marea Britanie va ajuta un fost militar să evacueze 150 de câini și pisici din Afganistan. La bord vor fi și 130 de afgani

Marea Britanie va ajuta un fost militar care a amenajat un adăpost de animale în Afganistan să evacueze de acolo angajații adăpostului, câinii și pisicile cu o cursă charger, relatează BBC.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a spus că, dacă Paul „Pen” Farthing ajunge la aeroportul din Kabul cu animalele, oficialii vor „căuta un loc pentru avionul său”, scrie DIGI24.

Medicul veterinar Iain McGill a declarat pentru BBC că un zbor privat finanțat prin donații este în așteptare pentru salvarea animalelor, după ce misiunea a primit undă verde de la premierul Boris Johnson.

„Important este că această misiune este umanitară. Scopul este să-i salveze pe Pen Farthing, cei 68 de angajați ai săi și alte 130 de afgani vulnerabili”, a spus McGill.

„Va salva, de asemenea, peste 150 de pisici și câini, mulți dintre ei aparținând militarilor britanici. Important este că fiecare loc din acel avion va fi ocupat în timpul zborului către Regatul Unit”, a adăugat medicul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău