Marea Britanie urmează exemplul SUA și trimite nave Royal Navy plus avioane spion pentru a sprijini Israelul

  • 13 Octombrie 2023 09:32
Marea Britanie  urmează exemplul SUA și trimite nave Royal Navy plus avioane spion pentru a sprijini Israelul

Marea Britanie va trimite două nave Royal Navy în estul Mediteranei și va începe zboruri de supraveghere deasupra Israelului.

Într-o demonstrație de sprijin militar menit să liniștească Israelul, Marea Britanie trimite în apropiere de coasta Israelului RFA Argus și RFA Lyme Bay - două nave ale Royal Navy, a informat joi ziarul britanic Times, fără a cita o sursă, scrie Reuters, potrivit Defense Romania.

Biroul de presă al prim-ministrului britanic a confirmat informația, scrie BBC. ”Marea Britanie va desfășura avioane de patrulare și supraveghere și două nave Royal Navy”, se arată în mesajul premierului.

The Times arată că RFA Argus și RFA Lyme Bay - cele două nave trimise în regiune -  aparțin Royal Fleet Auxiliary, o structură a Royal Navy, care oferă sprijin logistic și operațional la nivel mondial pentru operațiunile militare ale Marinei Regale.

 În 1991, în timpul războiului din Golf, RFA Argus a fost echipată cu un spital extins și complet funcțional pentru a-și asuma rolul suplimentar de navă primară de primire a victimelor. 

RFA Lyme Bay este o navă de debarcare amfibie din Clasa Bay și poate debarca trupe și vehicule blindate. transportul de la navă la țărm se realizează folosind propriile ambarcațiuni de la bordul RFA Lyme Bay.

Lyme Bay a fost desfășurată timp de trei ani într-o operațiune de patrulare maritimă în Golful Persic, cu sediul în Bahrain, având rol de sprijin al forțelor coaliției și aliate. Puntea de zbor poate opera elicoptere de până la dimensiunea unui Chinook

De asemenea, Marea Britanie trimite nave Royal Navy și avioane spion care vor începe zboruri de supraveghere deasupra Israelului.

Există modalități limitate de a părăsi Israelul după ce aeroportul Ben Gurion a fost supus tirurilor de rachete la începutul acestei săptămâni.

Washingtonul, pregătit să trimită ''dacă este necesar'' un al doilea portavion

SUA sunt pregătite să trimită un al doilea portavion naval în Israel. Grupul de lovire al portavionului USS Dwight D. Eisenhower trebuia să plece în această săptămână spre Orientul Mijlociu. Acesta ar putea ajunge în Orientul Mijlociu în aproximativ două săptămâni, au spus oficialii apărării.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, a precizat că era prevăzut de mult timp, înainte de atacurile Hamas, ca un alt portavion american să navigheze spre Mediterană și a indicat că această navă ar putea, dacă va fi nevoie, să se deplaseze în Estul Mediteranei pentru a se alătura USS Gerald R. Ford.

Primul portavion trimis în estul Mediteranei, USS Gerald R. Ford (ea mai mare navă de război din lume) și navele care îi însoțesc, dintre care unele au capacități nucleare, se află deja în regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău