Marea Britanie | Unul din principalii candidați la șefia Partidului Conservator recunoaște că a prizat cocaină

  • 09 Iunie 2019 08:49
Marea Britanie | Unul din principalii candidați la șefia Partidului Conservator recunoaște că a prizat cocaină

Ministrul britanic al mediului, Michael Gove, unul din principalii candidați la succesiunea premierului Theresa May, a recunoscut că a prizat cocaină, exprimându-și 'regretul profund' pentru că a recurs la acest drog în câteva ocazii, transmit Reuters și PA.

Cotidianul The Daily Mail îl citează pe Gove cu declarația că a prizat cocaină la câteva reuniuni sociale pe când era un tânăr jurnalist.

'A fost o greșeală. Privesc în urmă și îmi spun că vreau să nu fi făcut asta', a spus Gove. 'S-a întâmplat acum 20 de ani și da, a fost o greșeală. Dar nu cred că greșelile din trecut te descalifică', a adăugat el.

Michael Gove a mai spus că speră că această dezvăluire nu îl va împiedica să fie desemnat viitorul prim-ministru.

'Desigur, le va reveni colegilor mei din parlament și membrilor Partidului Conservator să decidă acum dacă ar trebui să devin lider', a afirmat el. 'Cred că toți politicienii au vieți dinainte de intrarea în politică', a mai spus Gove.

Theresa May a demisionat vineri de la conducerea Partidului Conservator, declanșând în mod oficial competiția pentru succesiunea sa.

Ministrul educației, Damian Hinds, și-a declarat sprijinul față de campania lui Gove, devenind al doilea membru al actualului cabinet care îl susține pe acesta.

Dezvăluirea lui Gove survine după ce un al candidat conservator, Rory Stewart, a recunoscut că a fumat opiu la o nuntă în Iran, afirmând că a comis 'o greșeală prostească'

Aspiranții la șefia Partidului Conservator trebuie să-și confirme candidaturile până luni, urmând ca procedura de selecție să se încheie până la sfârșitul lui iulie.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău