Marea Britanie trimite o echipă de experți în crime de război, cu rolul de a ajuta Ucraina în investigații asupra atrocităților Rusiei

  • 29 Aprilie 2022 13:39
Marea Britanie trimite o echipă de experți în crime de război, cu rolul de a ajuta Ucraina în investigații asupra atrocităților Rusiei

Marea Britanie va desfășura o echipă de experți în crime de război cu scopul de a sprijini Ucraina în investigațiile asupra atrocităților ruse, potrivit unui comunicat publicat de minister, vineri, transmite news.ro.

Potrivit sursei citate, echipa de specialiști va asista guvernul ucrainean în adunarea probelor și urmărirea penală pentru crime de război și va include experți în violența sexuală din zona de conflicte.

Ei vor ajunge în Polonia la începutul lunii mai și se vor întâlni cu parteneri internaționali, ONG-uri, refugiați și guvernul ucrainean ca să ofere asistența necesară.

Anunțul Ministerului britanic de Externe vine în contextul în care Liz Truss vizitează, vineri, Curtea Penală Internațională de la Haga, pentru a discuta cu președintele instanței judecătorești, judecătorul Piotr Hofmanski, și pentru a reafirma sprijinul deplin al Regatului Unit în vederea investigării și urmăririi penale a cazurl crimelor de război și a utilizării violenței sexuale, nu doar în conflictul din Ucraina, ci în întreaga lume.

”Rusia a dovedit barbarie în Ucraina și a comis atrocități josnice, inclusiv împotriva femeilor. Expertiza britanică va ajuta la descoperirea adevărului și va cere regimului lui Putin să răspundă pentru acțiunile sale. Se va face dreptate”, a afirmat Truss.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău