Marea Britanie: Trei persoane au murit în accidentul de tren produs miercuri dimineața în nord-estul Scoției

  • 12 August 2020 19:27
Marea Britanie: Trei persoane au murit în accidentul de tren produs miercuri dimineața în nord-estul Scoției

Play Trei persoane au murit în accidentul de tren produs miercuri dimineața în nord-estul Scoției, pe fondul intemperiilor din cursul nopții, relatează Reuters și AFP.

Trei persoane, inclusiv conductorul, au fost declarate decedate pe loc, iar alte șase au fost transportate la spital, cu răni care "din fericire nu sunt considerate grave", a comunicat poliția transporturilor.

Un tren a deraiat miercuri dimineața lângă Stonehaven, în Aberdeenshire, în nord-estul Scoției, într-o zonă unde au avut loc inundații, anunțase anterior poliția pe Twitter, menționând că s-a solicitat ajutor la ora locală 09.43 (08.43 GMT) și la fața locului se află numeroase ambulanțe și mașini de pompieri.

Ploile puternice înregistrate în noaptea de marți spre miercuri în Scoția au provocat inundații și întârzieri în traficul feroviar. Căile ferate scoțiene (Network Rail Scotland) au informat dimineața că echipele companiei "au lucrat toată noaptea pentru a menține rețeaua deschisă, în pofida ploilor torențiale și a descărcărilor electrice", dar "există totuși perturbări pe mai multe rute".

Potrivit BBC, trenul implicat în accident era format din două locomotive și patru vagoane de pasageri, locomotiva din față și trei dintre vagoane ieșind de pe șine.

Conform datelor Eurostat citate de Reuters, Marea Britanie are una din cele mai mici rate de accidente feroviare fatale, chiar mai mică decât a Germaniei sau Franței. Pe de altă parte, cel mai grav accident feroviar din ultimele decenii din Regatul Unit a fost cel din 1999 de la Ladbroke Grove, în Londra, soldat cu 31 de morți în urma ciocnirii a două trenuri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău