Marea Britanie și UE au convenit asupra necesității unui nou impuls în negocierile post-Brexit (declarație)

  • 15 Iunie 2020 19:00
Marea Britanie și UE au convenit asupra necesității unui nou impuls în negocierile post-Brexit (declarație)

Marea Britanie și Uniunea Europeană au convenit luni, în cadrul unei videconferințe, că este necesar un nou impuls în discuțiile privind relația post-Brexit între cele două părți, susținând planurile de intensificare a negocierilor care s-au blocat și necesitatea de a lucra intens ''pentru a stabili o relație'', relatează Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

''Părțile au convenit cu toate acestea că este necesar un nou impuls. Ele au sprijinit planurile convenite de negociatori pentru intensificarea discuțiilor în iulie și crearea celor mai favorabile condiții pentru încheierea și ratificarea unui acord înainte de sfârșitul anului 2020'', potrivit unei declarații comune.

Cele două părți cer ''găsirea rapidă a unui teren comun de înțelegere asupra principiilor care stau la baza oricărui acord'', se arată în declarația difuzată după o oră de discuții între premierul britanic Boris Johnson și liderii UE, președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European, Charles Michel.

Aceste discuții, primele la acest nivel, au loc în contextul în care negocierile asupra unui acord, în special comercial, între Regatul Unit și UE sunt total blocate, cu circa șase luni înainte de sfârșitul perioadei de tranziție.

Un eșec al negocierilor între Regatul Unit, care a părăsit UE pe 31 ianuarie, și cei 27 ar avea consecințe economice potențial devastatoare, agravate și mai mult de criza provocată de pandemia de coronavirus.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău