Marea Britanie și Coreea de Sud vor semna un acord comercial de continuitate post-Brexit

  • 22 August 2019 11:29
Marea Britanie și Coreea de Sud vor semna un acord comercial de continuitate post-Brexit

Marea Britanie și Coreea de Sud vor semna un acord comercial bilateral, care va permite continuarea comerțului în mod liber după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la finalul lunii octombrie, a transmis Guvernul britanic, conform Reuters.

Guvernul britanic a anunțat că prevederile acordului comercial sunt similare celui dintre Uniunea Europeană și Coreea de Sud, iar acordul va intra în vigoare în momentul în care Marea Britanie părăsește în mod oficial Blocul comunitar.

Ministrul sud-coreean al Comerțului, Yoo Myung-Hee, care va semna acordul în londra alături de omologul său britanic Liz Truss, a declarat că acordul va ajuta la rezolvarea unor incertitudini în ceea ce privește Brexit.

„În această perioadă dificilă am făcut un pas proactiv, iar ca rezultat, avem acordul comercial. Acesta trimite un semnal al comerțului nostru puternic, liber și bazat pe reguli”, a declarat ministrul sud-coreean. 

Marea Britanie a încercat să încheie acorduri comerciale similare cu cele ale Uniunii Europene cu mai multe țări terțe, înainte de ieșirea din Blocul comunitar, dar acestea nu au ajuns la un rezultat din cauza amânării repetate a Brexit.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Tue
28
Wed
28
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău