Marea Britanie rămâne de partea Ucrainei în contextul agravării situației de securitate de la granița cu Rusia

  • 17 Noiembrie 2021 13:10
Marea Britanie rămâne de partea Ucrainei în contextul agravării situației de securitate de la granița cu Rusia

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, și omologul său britanic, Ben Wallace, au purtat discuții la Kiev, în special despre evoluția situației în teritoriile ocupate din estul Ucrainei și din jurul granițelor acesteia, precum și despre cooperarea dintre statul ucrainean și NATO, scrie Rador.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de Ministerul ucrainean al Apărării, cei doi oficiali au discutat despre următoarele subiecte: utilizarea de către conducerea politică și militară a Rusiei a unor metode hibride de război atât împotriva Ucrainei, cât și împotriva statelor membre UE și NATO; continuarea militarizării Mării Negre și a Mării Azov; împiedicarea circulației libere a navelor de către statul ocupant Federația Rusă); agravarea situației de securitate din cauza acțiunilor iresponsabile și provocatoare ale Rusiei.

După finalizarea discuțiilor, cei doi oficiali au făcut o declarație comună, în care au afirmat că Ucraina și Marea Britanie sunt parteneri strategici în domeniul securității și apărării. "Întâlnirea de astăzi reprezintă o nouă etapă în cooperarea bilaterală, vizând creșterea capacității de apărare a Ucrainei și dezvoltarea trupelor. Guvernele noastre nu doresc să fie ostile sau să caute în vreun fel să încerce sau să submineze strategic Federația Rusă.

Noi suntem îngrijorați în legătură cu desfășurarea de trupe și activitatea Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei" - se arată declarația comună a ministrului ucrainean al apărării și al omologului său britanic. Totodată, documentul subliniază că Marea Britanie este alături de poporul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău