Marea Britanie, pregătită să găzduiască toate meciurile de la EURO 2020 (presă)

  • 22 Februarie 2021 13:20
Marea Britanie, pregătită să găzduiască toate meciurile de la EURO 2020 (presă)

Guvernul britanic analizează propunerea de a găzdui toate meciurile de la EURO 2020 de fotbal pentru a facilita organizarea turneului final în perioada pandemiei de Covid-19, în timp ce suporterii ar putea reveni în luna mai pe stadioane, a anunțat, duminică, presa engleză, citată de AFP.

Conform Sunday Times, secretarul de stat în Ministerul Culturii, Media și Sporturilor, Oliver Dowden, a informat UEFA că stadioanele britanice ar putea găzdui public înaintea restului Europei, grație avansării campaniei de vaccinare anti-Covid din țară.

Organizarea meciurilor de la EURO 2020, chiar totalitatea turneului final, în Marea Britanie ar permite limitarea pierderilor financiare legate de încasările din bilete, a adăugat jurnalul.

Deocamdată, șapte meciuri de la EURO 2020, între care cele din grupa Angliei, semifinala și finala, sunt programate pe stadionul Wembley din Londra, în timp ce Glasgow va găzdui patru meciuri.

Dublin, Amsterdam, Copenhaga, Sankt Petersburg, Bilbao, Munchen, Budapesta, Baku, Roma și București sunt celelalte orașe-gazdă ale competiției.

În același timp, intervievat de postul de televiziune Sky News, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Matt Hancock, a afirmat că "nu a văzut nimic" legat de o asemenea propunere și, deci, în principiu "nu este adevărat".

EURO 2020, care ar urma să aibă loc în această vară, a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de Covid-19, în speranța că situația sanitară se va îmbunătăți.

Oficial, UEFA va respecta proiectul de organizare al EURO 2020 în 12 orașe europene, între 11 iunie și 11 iulie, ceea ce amplifică necunoscutele în plan sanitar, dar și logistic.

Totodată, Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) lucrează la mai multe scenarii alternative în cazul în care anumite restricții de deplasare, așa cum există aproape peste tot, vor rămâne în vigoare, în timp ce mai multe meciuri din cupele europene au fost deja mutate în alte locații.

Israel, țară în care campania de vaccinare înregistrează cel mai avansat stadiu, a propus, de asemenea, găzduirea ultimelor faze ale Ligii Campionilor și EURO 2020.

Arena Națională din București urmează să găzduiască partidele Austria - Macedonia de Nord (14 iunie), Ucraina - Macedonia de Nord (18 iunie), Ucraina - Austria (22 iunie), toate din Grupa C a competiției, precum și un meci din optimile de finală, pe 29 iunie.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău