Marea Britanie | Parlamentarii cer să le fie majorate indemnizațiile din cauza volumului de muncă implicat de Brexit

  • 20 August 2018 17:55
Marea Britanie | Parlamentarii cer să le fie majorate indemnizațiile din cauza volumului de muncă implicat de Brexit

Autoritatea din Marea Britanie care asigură controlul cheltuielilor legislativului a anunțat că a primit cereri de majorare a indemnizațiilor acordate parlamentarilor, pentru care se invocă drept argument ''creșterea volumului de muncă'' presupus de ieșirea țării din Uniunea Europeană, transmite luni AFP.

În raportul său anual, redactat pe baza unui chestionar adresat parlamentarilor și asistenților lor, autoritatea IPSA menționează că a primit ''cereri în vederea majorării indemnizațiilor deputaților destinate colaboratorilor lor, din cauza creșterii volumului de muncă legat de Brexit''.

Regulile actuale prevăd alocarea unei sume anuale de 150.950 de lire sterline (168.700 de euro) fiecărui parlamentar pentru remunerarea asistenților. Suma se ridică la 161.550 de lire sterline (180.600 de euro) în cazul deputaților din zona metropolitană Londra.

Fiecare parlamentar poate formula o cerere de majorare a acestei sume, așa cum au procedat câteva sute dintre ei în 2016/2017.

''Este esențial ca IPSA să optimizeze utilizarea resurselor sale, pentru că suntem finanțați din banii contribuabililor. Cererile de finanțări suplimentare trebuie evaluate în funcție de merite și nu vor fi acordate decât în caz de necesitate evidentă'', a declarat președintele IPSA, Kevin Barron, citat de The Daily Telegraph.

Fostul director al Comitetului pentru normele vieții publice, Alistair Graham, a atras atenția că răspunsul la aceste cereri trebuie să evite ''abuzurile''.

''Brexit-ul pare a fi un argument destul de comod pentru a crește indemnizațiile. IPSA trebuie să se arate foarte prudentă. Ar greși dacă ar crește automat acest buget în cazul în care există un risc ca banii să servească la creșterea veniturilor familiei'', a reacționat el.

Conform unei numărători realizate de AFP, la data de 13 august a.c., 111 deputați din totalul de 650 aveau angajat un membru al propriei familii în calitate de colaborator.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău