Marea Britanie | Mai mulți miniștri o avertizează pe Theresa May în privința unui Brexit fără acord

  • 21 Februarie 2019 10:56
Marea Britanie | Mai mulți miniștri o avertizează pe Theresa May în privința unui Brexit fără acord

Mai mulți înalți responsabili din cabinetul britanic au avertizat-o pe șefa guvernului, Theresa May, că trebuie să accepte o amânare a Brexit-ului dacă nu va se ajunge la un acord privind "divorțul" de Uniunea Europeană, în caz contrar urmând să se confrunte cu o "rebeliune" în legislativ, săptămâna viitoare, a relatat joi cotidianul The Sun, preluat de agenția Reuters, potrivit Agerpres.

Theresa May trebuie să renunțe la opțiunea ieșirii din UE fără acord, subliniază ministrul muncii, Amber Rudd, cel al justiției, David Gauke, ministrul pentru mediul de afaceri, Greg Clark, și cel pentru Scoția, David Mundell.

Aceștia afirmă că, dacă șefa executivului refuză să renunțe la această opțiune și să accepte o amânare, vor susține alături de alți 20 de membri ai cabinetului planul deputatei laburiste Yvette Cooper de a transfera controlul asupra procesului de Brexit de la guvern la parlament.

La sfârșitul lui ianuarie, parlamentarii britanici au votat împotriva amendamentului în acest sens propus de deputata laburistă.

Miercuri seara, Reuters a relatat, citând Bloomberg, că până la 15 miniștri britanici din guvernul May ar putea vota împotriva părăsirii Uniunii Europene la 29 martie de către Marea Britanie în eventualitatea în care nu se va ajunge la un acord de Brexit agreat de parlament. Ei doresc o amânare a Brexit-ului dacă nu există un acord agreat de Parlament.

La finalul unei întrevederi miercuri la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, premierul britanic a salutat "progrese" în discuțiile sale cu UE pentru organizarea Brexit-ului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău