Marea Britanie le-a sancționat pe fiicele lui Putin și pe fiica lui Lavrov

  • 08 Aprilie 2022 14:27
Marea Britanie le-a sancționat pe fiicele lui Putin și pe fiica lui Lavrov

Marea Britanie le-a sancționat vineri pe Katerina Tihonova și Maria Voronțova, fiicele președintelui rus Vladimir Putin, și pe fiica ministrului de externe Serghei Lavrov, declarând că vrea să atace „stilul de viață luxos al cercului apropiat Kremlinului”.

Londra urmează astfel exemplul Washingtonului și Bruxellesului vizându-le prin sancțiuni pe Katerina Tihonova și Maria Voronțova, fiicele lui Putin cu fosta sa soție Liudmila. Ele vor avea de acum înainte interdicție de intrare în Marea Britanie, unde orice eventuale active le vor fi înghețate, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Aceleași măsuri au fost luate și împotriva Ekaterinei Vinokurova, fiica lui Lavrov, a cărui presupusă amantă, Polina Kovaleva, era deja sancționată.

Potrivit șefei diplomației britanice, Liz Truss, sancțiunile impuse până acum Rusiei îi vor provoca acesteia o criză economică fără precedent de la destrămarea URSS, dar sunt necesare și altele.

'Prin intermediul G7, lucrăm cu partenerii noștri pentru a pune capăt consumului de energie din Rusia și a da astfel o lovitură capacității lui Putin de a-și finanța invazia ilegală și nejustificată în Ucraina', a afirmat ea într-un comunicat.

Londra, care a anunțat că vrea să pună capăt în acest an importurilor de petrol și cărbune din Rusia și ulterior și celui de gaz, pledează pe lângă europeni să-și reducă mai mult dependența energetică de Moscova.

Subiectul va fi abordat vineri de premierul Boris Johnson cu cancelarul german Olaf Scholz, pe care îl va primi în Downing Street.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
17
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău