Marea Britanie interzice importurile de aur, cărbune și petrol din Rusia

  • 21 Iulie 2022 12:53
Marea Britanie interzice importurile de aur, cărbune și petrol din Rusia

Interdicția importurilor de aur a intrat în vigoare la 21 iulie, la importurile de cărbune, pe 10 august, la importurile de petrol, la 31 decembrie 2022, scrie Rador.

Marea Britanie a decis să introducă o interdicție la importurile de cărbune din Rusia, în august, și la importurile de petrol, la sfârșitul lunii decembrie, au informat joi surse guvernamentale de pe Downing Street.

"A fost adoptat un amendament care interzice importul de petrol și produse petroliere, cărbune și aur. De asemenea, este interzisă achiziționarea, furnizarea directă sau indirectă a acestor bunuri", se arată în comunicatul remis și publicat joi.

Interdicția se aplică și furnizării de suport tehnic și servicii financiare legate de aceste produse.

''Interdicția la importurile de aur a intrat în vigoare pe 21 iulie. Interdicția de import de cărbune va intra în vigoare pe 10 august 2022, iar pentru importurile de petrol, pe 31 decembrie 2022'', explică Guvernul britanic.

În aprilie, Ministerul de Externe britanic a anunțat că țara va renunța să mai importe cărbune și petrol rusesc, în cursul anului 2022, iar, în măsura posibilității, gaze.

''Până la sfârșitul lui 2022, Regatul Unit va înceta să mai fie dependent de cărbunele și petrolul rusesc și, cât mai curând posibil, va înceta să mai importe gaze'', a menționat Ministerul de Externe al Marii Britanii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău