Marea Britanie intensifică vaccinarea, cu spitalele aproape copleșite de creșterea internărilor

  • 07 Ianuarie 2021 16:21
Marea Britanie intensifică vaccinarea, cu spitalele aproape copleșite de creșterea internărilor

Centrele medicale ambulatorii din Marea Britanie au început joi administrarea celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, cel al AstraZeneca-Oxford, cu obiectivul de a atinge ținta de 13 milioane de persoane din principalele grupe de risc vaccinate până la jumătatea lunii februarie, în timp ce spitalele se plâng că au ajuns la limita capacității și personalul sanitar este epuizat, relatează joi agenția EFE, potrivit Agerpres.

De la începutul campaniei de vaccinare, cu vaccinul Pfizer-BioNtech, pe 8 decembrie, Marea Britanie a vaccinat până în prezent peste 1,3 milioane de persoane.

Însă tot mai multe spitale avertizează că sunt depășite de numărul mare de internări, după ce apariția unei noi tulpini mai contagioase a coronavirusului SARS-CoV-2 a crescut semnificativ numărul infectărilor, cu recorduri zilnice succesive în ultima săptămână, miercuri fiind înregistrate 62.322 de noi cazuri de COVID-19 și 1.041 de decese asociate acestei boli.

Potrivit Ministerului britanic al Sănătății, în total 30.451 de bolnavi de COVID-19 sunt internați în toată țara, mult peste vârful de 21.684 de internări înregistrat în aprilie.

Medicii britanici avertizează de asemenea că pandemia afectează și capacitatea sistemului sanitar de a gestiona alte afecțiuni grave, precum cancerul, iar personalul medical este epuizat, stresat și demoralizat. Ei au cerut măsuri de sprijin și populației să respecte izolarea, altfel în circa două săptămâni Serviciul Național de Sănătate (NHS) va fi copleșit.

Parlamentul de la Londra a aprobat miercuri noul lockdown decis de premierul Boris Johnson, care a avertizat că, dată fiind gravitatea situației, restricțiile antiepidemice ar putea fi menținute până în martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău