Marea Britanie găzduiește un summit virtual privind investițiile durabile

  • 09 Noiembrie 2020 08:55
Marea Britanie găzduiește un summit virtual privind investițiile durabile

Marea Britanie găzduiește luni un summit virtual privind finanțarea în domeniul ecologiei și investițiile durabile, ''cea mai mare oportunitate comercială a timpului nostru'' pentru companii, și la care vor participa lideri politici și nume importante din domeniul finanțelor la nivel global, relatează AFP, citată de Agerpres.

Acest summit de trei zile, denumit ''Green Horizon summit'', se deschide în ziua în care inițial era programată să înceapă la Glasgow conferința internțională privind clima COP26, amânată până în 2021 din cauza epidemiei noului coronavirus.

Potrivit organizatorilor, summitul își propune să accelereze inovația financiară în domeniul climei prin promovarea inițiativelor similare celor ale ''obligațiunilor verzi'', la care companiile au putut deja să subscrie pentru a obține profit din proiecte de mediu în întreaga lume.

Atingerea obiectivelor ''zero emisii nete de CO2'' va necesita o tranziție economică totală, implicând fiecare companie, bancă, asigurător și investitor'', a afirmat, potrivit unui comunicat, fostul guvernator al Băncii Angliei, Mark Carney, care consideră că aceasta este ''cea mai mare oportunitate comercială din timpul nostru''.

Summitul va oferi, de asemenea, o oportunitate de a dezbate modul în care finanțarea privată poate ajuta guvernele pentru o redresarea globală post-Covid, se adaugă în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău