Marea Britanie: Finanțarea publică a BBC ar trebui pusă sub semnul întrebării, susține Boris Johnson

  • 09 Decembrie 2019 19:00
Marea Britanie: Finanțarea publică a BBC ar trebui pusă sub semnul întrebării, susține Boris Johnson

Modul de finanțare al BBC ar trebui pus sub semnul întrebării pentru că este neclar dacă radio-televiziunea națională trebuie să continue să fie susținută din bani publici, a declarat luni prim-ministrul britanic Boris Johnson, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

BBC este în prezent finanțată prin intermediul unei taxe anuale pe care o plătește orice gospodărie, organizație sau firmă care beneficiază de servicii de televiziune, iar Johnson se întreabă dacă sistemul este unul potrivit pentru aceste timpuri.

"Sunt sub presiune să nu improvizez politici pe picior. Dar trebuie să vă întrebați dacă genul acesta de abordare privind finanțarea unei televiziuni, unei organizații media, are sens pe termen lung, dat fiind modul în care alte organizații reușesc să se finanțeze singure", a spus el.

"Sistemul finanțării prin ceea ce este efectiv o taxă generală este unul la care merită să reflectăm... Cât de mult poți să justifici un sistem în care toată lumea care are un televizor trebuie să plătească pentru a finanța un anumit grup de canale TV și radio, aceasta este întrebarea", a mai afirmat premierul britanic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău