Marea Britanie | Explozie într-o fabrică de echipamente militare din Salisbury soldată cu un mort și un rănit

  • 11 August 2018 09:00
Marea Britanie | Explozie într-o fabrică de echipamente militare din Salisbury soldată cu un mort și un rănit

O persoană a murit și alta a fost rănită grav într-o explozie produsă vineri seară într-o fabrică de echipamente militare de la Salisbury, relatează Press Association și Reuters.

Potrivit poliției din Wiltshire, la fabrica Chemring Countermeasures a izbucnit un incendiu după explozia de vineri seară. Între timp incendiul a fost stins și incidentul a fost izolat și nu prezintă risc pentru public.

"Serviciul de ambulanță a contactat poliția și departamentul de pompieri și salvare din Wiltshire la puțin timp după ora 17.00, după ce au apărut informații privind explozia de la fabrica Chemring Countermeasures, de pe High Post Road", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției.

"Șase echipaje de pompieri au participat la operațiune. (...) Un incendiu inițial de la fața locului a fost stins. Avem două victime care au fost identificate. Una dintre ele a murit din păcate la locul exploziei, iar cealaltă a fost transportată la spital în stare critică", a adăugat sursa citată.

Poliția din Wiltshire și alte autorități competente vor efectua o investigație asupra cauzei incidentului.

Chemring Countermeasures produce rachete de semnalizare, balize și ținte false pentru protejarea navelor și aeronavelor militare și civile, se menționează pe site-ul companiei. De asemenea, compania a conceput sistemele de contramăsuri pentru avionul de luptă Eurofighter Typhoon.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău