Marea Britanie | Cea mai ridicată temperatură înregistrată în februarie: 20,3 grade Celsius

  • 25 Februarie 2019 19:01
Marea Britanie | Cea mai ridicată temperatură înregistrată în februarie: 20,3 grade Celsius

Un nou record a fost stabilit pentru cea mai călduroasă zi de februarie din istoria înregistrărilor meteorologice din Marea Britanie, relatează luni Press Association.

Valoarea indicată de termometre a ajuns luni la 20,3 grade Celsius în Trawsgoed din Ceredigion (vestul Țării Galilor), fiind doborât astfel recordul precedent, de 19,7 grade Celsius, înregistrat în Greenwich în 1998.

Meteorologii au declarat că aceasta este prima oară când temporatura a depășit 20 de grade Celsius în timpul iernii.

''A atins 20,3 grade Celsius în Trawsgoed, Ceredigion, devenind cea mai călduroasă zi de februarie înregistrată în Marea Britanie. Totodată, este prima dată când am înregistrat peste 20 de grade în timpul iernii'', se arată într-un mesaj publicat luni pe Twitter de serviciul de meteorologie Met Office din Marea Britanie.

Vremea călduroasă neobișnuită pentru această perioadă vine la un an după ce Marea Britanie și Irlanda au fost afectate de o perioadă caracterizată de o vreme deosebit de rece, cunoscută sub numele de ''Bestia din Est''.

Temperaturile actuale aduc în unele regiuni un risc crescut de îngheț nocturn și de ceață la primele ore ale zilei, au atras atenția meteorologii.

Potrivit Met Office, valul de aer cald din Marea Britanie va continua marți și miercuri însă se va atenua începând de joi.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău