Marea Britanie | Burse de cercetare, create în onorea astrofizicianului Stephen Hawking

  • 12 Iunie 2018 18:47
Marea Britanie | Burse de cercetare, create în onorea astrofizicianului Stephen Hawking

Burse de cercetare în matematică, fizică și informatică, create în semn de omagiu adus astrofizicianului britanic Stephen Hawking, decedat pe 14 martie la vârsta de 76 de ani, vor recompensa "studenți excepționali", a anunțat luni Guvernul de la Londra, citat de AFP.

Aceste burse "vor fi acordate unor candidați excepționali care își termină doctoratul în domenii precum matematică, fizică și informatică", a anunțat Ministerul pentru Companii, Energie și Strategie industrială din Marea Britanie.

Un număr de până la 10 burse Stephen Hawking vor fi acordate în fiecare an pe parcursul următorilor cinci ani. Beneficiarii lor vor putea să își continue activitățile de cercetare în cadrul instituțiilor britanice timp de trei ani.

Copiii savantului Stephen Hawking, Robert, Lucy și Tim Hawking, s-au declarat încântați de faptul că aceste burse vor purta numele tatălui lor, considerând că inițiativa reprezintă "un mare omagiu" adus vieții și activității celebrului profesor britanic, decedat în luna martie la vârsta de 76 de ani.

"În calitatea lui de om de știință care a făcut descoperiri extraordinare pe durata întregii sale cariere, dar mai ales în primii lui ani de activitate, el era foarte interesat de apariția unor noi talente și a consacrat o mare parte din carieră activităților profesorale", au reamintit cei trei copii ai astrofizicianului britanic.

"Nu pot să mă gândesc la un omagiu mai potrivit ce ar putea fi adus acestei personalități decât la ajutorarea generației următoare, pentru ca aceasta să împingă și mai departe limitele cunoașterii legilor care guvernează Universul", a declarat Sam Gyimah, Secretar de Stat pentru Cercetare și Inovație în cadrul Guvernului Marii Britanii.

Stephen Hawking va fi înhumat vineri în catedrala Westminster, un omagiu rezervat celor mai mari personalități britanice, de care a beneficiat în trecut și un alt gigant al cercetării științifice, Isaac Newton.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău