Marea Britanie: Avansul Rusiei în Ucraina va fi cel mai probabil blocat în următoarele luni

  • 12 Decembrie 2022 10:21
Marea Britanie: Avansul Rusiei în Ucraina va fi cel mai probabil blocat în următoarele luni

Rusia nu are în prezent capacitatea unor cuceriri teritoriale în Ucraina, dar cel mai probabil, în ciuda respingerilor din partea trupelor ucrainene, își dorește în continuare să își extindă controlul asupra regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson, relevă o evaluare a Ministerului britanic al Apărării, bazată pe informații secrete, conform Agerpres.

Toate cele patru provincii au fost anexate ilegal la sfârșitul lunii septembrie, chiar dacă Kremlinul nu conduce nici politic și nici militar respectivele regiuni, iar Kievul a făcut progrese semnificative în ultimele luni în recucerirea de teritorii.

„Cel mai probabil, strategia Rusiei nu își va îndeplini obiectivele: este extrem de improbabil ca armata rusă să poată genera în prezent o forță de atac eficientă și capabilă să recucerească aceste zone", se arată în actualizarea zilnică a analizei de război realizată de Marea Britanie și făcută publică luni.

„E improbabil ca forțele terestre ruse să facă progrese semnificative din punct de vedere operațional în următoarele câteva luni", se precizează în evaluare.

Ministerul Apărării britanic publică permanent actualizări privind războiul de la începerea invaziei ruse din Ucraina la sfârșitul lunii februarie, Londra urmărind astfel să contracareze discursul Rusiei, transmite Agerpres.

Moscova acuză Londra că duce o campanie de dezinformare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău