Marea Britanie atrage atenția că un atac al Rusiei asupra Ucrainei ar fi ''o mare greșeală''

  • 24 Noiembrie 2021 14:49
Marea Britanie atrage atenția că un atac al Rusiei asupra Ucrainei ar fi ''o mare greșeală''

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a avertizat miercuri Rusia că ar face "o mare greșeală" dacă ar ataca Ucraina și a spus că Londra colaborează strâns cu aliații săi din NATO pentru a sprijini Kievul, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Mișcările de trupe rusești în apropierea Ucrainei au stârnit îngrijorări în Occident că Rusia ar putea pregăti o invazie.

Rusia a negat în mod repetat că este pe punctul să atace Ucraina și spune că poate desfășura trupe atunci când dorește pe propriul teritoriu. Moscova a acuzat în schimb Ucraina și NATO că alimentează tensiunile.

"Cred că ar fi o mare greșeală din partea Rusiei", a declarat Liz Truss într-un interviu pentru Reuters, răspunzând la o întrebare despre o posibilă incursiune militară.

"Suntem aliați apropiați ai Ucrainei și colaborăm cu partenerii noștri în cadrul NATO, dar și direct cu Ucraina, pentru a ne asigura că aceasta este sprijinită pe deplin", a spus șefa diplomației britanice.

Rusia a efectuat miercuri exerciții militare în Marea Neagră, la sud de Ucraina, și a spus că a făcut asta pentru a-și consolida capacitățile de luptă ale forțelor sale convenționale și nucleare din cauza intensificării activității NATO în apropierea granițelor sale.

SUA și NATO și-au semnalat sprijinul față de Ucraina în moduri considerate provocatoare de către Moscova, inclusiv prin manevre ale unor nave de război în această lună în Marea Neagră și prin livrarea unor bărci de patrulare americane marinei ucrainene. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău