Marea Britanie | Aproximativ 43.000 de persoane ar fi primit rezultate fals negative ale testului pentru Covid-19

  • 15 Octombrie 2021 19:20
Marea Britanie | Aproximativ 43.000 de persoane ar fi primit rezultate fals negative ale testului pentru Covid-19

Aproximativ 43.000 de persoane ar fi primit rezultate fals negative ale testului PCR-COVID-19 în Marea Britanie, a anunțat Agenția pentru Securitate în Sănătate (UKHSA), relatează dpa, potrivit Agerpres.

Operațiunile de testare furnizate de o clinică de sănătate din Wolverhampton au fost suspendate, în urma investigării unor informații potrivit cărora sunt persoane care au primit rezultate negative la teste PCR după ce anterior fuseseră testate pozitiv.

Erorile se referă la rezultate ale unor teste date unor persoane în perioada 8 septembrie-12 octombrie, în principal în sud-vestul Angliei, dar în unele cazuri în sud-est și Țara Galilor.

Nu există probleme tehnice cu kiturile de testare în sine și oamenii ar trebui să continue să se testeze în mod normal, a spus UKHSA, precizând că se desfășoară o anchetă completă în legătură cu aceste rezultate incorecte.

Serviciul de testare și urmărire NHS al guvernului estimează că în jur de 400.000 de eșantioane au fost procesate prin laborator, dar eșantioane noi sunt acum redirecționate către alte laboratoare.

Test and Trace contactează persoane care ar putea fi încă infecțioase pentru a le recomanda să facă un alt test, în timp ce contactele strânse care sunt simptomatice vor fi, de asemenea, sfătuite să efectueze un test, așa cum este deja recomandat.

Testele PCR pot detecta COVID-19 la câteva săptămâni după infectare. Dacă o persoană are un rezultat pozitiv i se recomandă să facă un nou PCR pentru a confirma rezultatul

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău