Marea Britanie aprobă un medicament anti-Covid pe bază de anticorpi produs de Regeneron/Roche

  • 20 August 2021 16:27
Marea Britanie aprobă un medicament anti-Covid pe bază de anticorpi produs de Regeneron/Roche

Agenția britanică pentru autorizarea medicamentelor a aprobat vineri un cocktail de anticorpi produs de Regeneron și Roche în scopul prevenirii și tratării infecțiilor cu noul coronavirus, în contextul în care britanicii se confruntă cu o creștere a spitalizărilor la nivel național din cauza tulpinii Delta, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Agenția britanică pentru Medicamente (The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency - MHRA) a precizat că datele obținute în urma testelor clinice arată că medicamentul Ronapreve poate preveni infectarea, reduce simptomelor infecțiilor severe COVID-19 și reduce riscul de spitalizare.
"Acest tratament va fi o armă importantă în arsenalul nostru împotriva COVID-19", a declarat ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid.
Informațiile despre noul tratament vin în contextul în care peste 6.100 de pacienți COVID-19 au fost spitalizați în Marea Birtanie în cursul acestei săptămâni - un record pentru ultimele 5 luni. Două treimi dintre pacienții spitalizați nu au fost vaccinați, notează Reuters.
Ronapreve, cunoscut și drept REGEN-COV în SUA, poate fi administrat prin injectare sau prin infuzie. El se fixează pe coronavirusurile care invadează sistemul respirator și le împiedică să infecteze celulele acestui sistem, conform comunicatului MHRA.
Ronapreve face parte din categoria anticorpilor monoclonali, care imită anticorpii naturali produși de organism pentru a lupta împotriva infecțiilor. MHRA a precizat că nu se intenționează folosirea acestui medicament ca substitut pentru vaccinare.
Potrivit lui Javid, autoritățile vor începe să folosească această terapie în cadrul sistemului de sănătate cât mai curând posibil, mai precizează Reuters.
Aceasta este cea de-a treia terapie din arsenalul britanic împotriva COVID-19, alături de dexametazonă și tocilizumab, comercializate de Roche sub denumirea Actemra și RoActemra.
Ronapreve/REGEN-COV a primit aprobare în regim de urgență pentru a fi folosit în tratarea cazurilor de COVID-19 în peste 20 de țări, printre care și SUA care au autorizat și un tratament similar produs de Eli Lilly și destinat pacienților care nu sunt spitalizați.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:7,2 m/s
Mon
14
Tue
13
Wed
15
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău