Marea Britanie anunță o nouă schemă de vize pentru "cei mai străluciți absolvenți" din lume. Condițiile pentru a fi eligibil în program

  • 30 Mai 2022 14:54
Marea Britanie anunță o nouă schemă de vize pentru

Absolvenții celor mai bune universități din lume vor fi eligibili pentru vize de muncă în Marea Britanie, în cadrul unei noi campanii de vize care urmărește să îi atragă pe "cei mai străluciți și mai buni" în profesia lor.

Schema îi are în vedere pe absolvenții celor mai bune universități din afara Marii Britanii care au încheiat studiile în ultimii cinci ani, scrie BBC, citat de DIGI24.

Absolvenții vor fi eligibili indiferent de locul în care s-au născut. Li se va acorda o viză de muncă cu durata de doi ani dacă au diplomă de licență sau master și de trei ani dacă au un doctorat. Ulterior, dacă îndeplinesc anumite cerințe, ei vor putea trece la alte vize de muncă pe termen lung.

Pentru a fi eligibili pentru acest nou program, o persoană trebuie să fi urmat o universitate care să fi fost clasată în primele 50, în cel puțin două dintre clasamentele universitare mondiale Times Higher Education, Quacquarelli Symonds World University Rankings sau The Academic Ranking of World Universities în anul în care au absolvit.

Lista universităților eligibile din 2021, publicată online de guvern, include 20 de universități din SUA, inclusiv Harvard, Yale și MIT. Pe lista universităților eligibile se mai află Universitatea din Hong Kong, Universitatea din Melbourne, Universitatea de Științe și Litere din Paris.

Unii academicieni și-au exprimat dezamăgirea că nicio universitate din Asia de Sud, America Latină sau Africa nu a fost inclusă pe listă. Dr. Amina Ahmed El-Imam, lector la Universitatea Ilorin din Nigeria, a transmis într-un mesaj pe Twitter că noile oportunități "ar trebui să țină cont și să includă talentul african".

Absolvenții își vor putea aduce ;i familiile, deși trebuie să aibă fonduri de cel puțin 1.270 de lire sterline pentru a se întreține. De asemenea, vor trebui să cunoască limba engleză cel puțin la nivelul intermediar B1.

Prin acest program, Regatul Unit se va dezvolta ca centru internațional de top în privința inovării, creativității și spiritului antreprenorial, a declarat ministrul de Finanțe al Marii Britanii, Rishi Sunak.

"Ne dorim ca afacerile de mâine să fie construite aici astăzi, motiv pentru care fac apel la studenți să profite de această oportunitate incredibilă de a-și crea cariera aici", a adăugat el.

La rândul lui, ministrul de Interne, Priti Patel, a adăugat că acest program nou și interesant pune abilitățile și talentul pe primul loc, nu locul de unde provine o persoană.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău