Marea Britanie anunță noi sancțiuni financiare pentru apropiații lui Putin: Țintim rețeaua care îi susține stilul de viață de lux

  • 13 Mai 16:38
Marea Britanie anunță noi sancțiuni financiare pentru apropiații lui Putin: Țintim rețeaua care îi susține stilul de viață de lux

Marea Britanie a anunțat, vineri, noi sancțiuni financiare care îi vizează pe apropiații președintelui rus, Vladimir Putin, între care fosta sa soție, Liudmila Putina, și verii acestuia, relatează The Guardian, citată de DIGI24.ro.

"Demascăm și țintim rețeaua umbrită care susține stilul de viață de lux al lui Putin și întărește menghina din cercul său interior", a declarat ministrul britanic de externe, Liz Truss, într-un comunicat, potrivit sursei citate

"Vom continua cu sancțiuni împotriva tuturor celor care ajută și susțin agresiunea lui Vladimir Putin până când Ucraina va învinge", a mai transmis șefa diplomației engleze.  

Printre cei plasați pe lista sancțiunilor se află și fosta soție și fosta primă doamnă a Rusiei, Liudmila Putina. De asemenea, Mihail Șelomov, om de afaceri rus și vărul liderului de la Kremlin, a fost și el vizat de noile sancțiuni ale Marii Britanii. 

Potrivit ministerului de Externe de la Londra, stilul de viață luxos al liderului rus ar fi "finanțat de un cerc format din familie, prieteni și alte elite", în condițiile în care bunurile deținute de Putin ar fi modeste, mai scrie sursa citată. 

Lista rușilor sancționați de Marea Britanie numără până în prezent peste 1.000 de persoane și 100 de entități.

De altfel, ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, a precizat că sancțiunile internaționale împotriva Rusiei ar trebui ridicate numai atunci când toate trupele rusești pleacă din Ucraina. Ea i-a îndemnat pe omologii săi, la întâlnirea miniștrilor de externe G7, să se angajeze spre noi valuri de sancțiuni atâta timp cât trupele ruse rămân în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,66 m/s
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău