Marea Britanie anunță excepție de la carantină persoanele venite din 59 de țări

  • 04 Iulie 2020 17:23
Marea Britanie anunță excepție de la carantină persoanele venite din 59 de țări

Persoanele revenite în Regatul Unit din 59 de țări și 14 teritorii britanice de peste mări nu vor mai fi obligate să se autoizoleze timp de 14 zile începând cu data de 10 iulie, a anunțat vineri guvernul de la Londra, transmit agențiile internaționale de presă, citate de AGERPRES.

Lista cu aceste state a fost stabilită de autoritățile britanice ținând cont de evoluția epidemiei COVID-19 din fiecare țară și de criteriul reciprocității, cu cele 59 de state fiind convenite așa-numite ''culoare aeriene'' de exceptare reciprocă de la obligativitatea carantinei.

Călătorii veniți din 18 state membre ale UE (plus Irlanda, deja scutită) nu vor mai fi astfel obligați să rămână 14 zile în autoizolare după sosirea în Regatul Unit. Se menține însă măsura autoizolării pentru persoanele venite din state ce înregistrează în continuare o transmitere ridicată a noului coronavirus, precum Suedia sau Portugalia.

SUA, Rusia și China nu se află pe lista britanică cu țările exceptate de la obligativitatea autoizolării. Nici România și Bulgaria nu se regăsesc pe această listă.

Potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile britanice, decizia Guvernului britanic a fost luată în baza recomandărilor experților de sănătate și a specialiștilor epidemiologi care urmăresc indicatorii aferenți Covid-19 din toate țările, o nouă evaluare a măsurilor urmând a se face la sfârșitul acestei luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău