Marea Britanie anunţă că va ieşi din UE la 31 octombrie în pofida scrisorii trimise de Boris Johnson

  • 20 Octombrie 14:13
Marea Britanie anunţă că va ieşi din UE la 31 octombrie în pofida scrisorii trimise de Boris Johnson

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 31 octombrie, în pofida scrisorii formale trimise de premierul britanic Boris Johnson, prin care cere o nouă amânare pentru Brexit, a informat duminică Guvernul de la Londra, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.

„Vom ieşi din UE până la data de 31 octombrie. Avem toate mijloacele şi abilitatea de a face acest lucru", a declarat Michael Gove, ministrul britanic responsabil de coordonarea unui Brexit fără acord.

„Această scrisoare a fost trimisă pentru că aşa ne-a cerut Parlamentul, însă Parlamentul nu poate schimba voinţa premierului, Parlamentul nu poate schimba politica Guvernului, sau determinarea", a adăugat acesta.

Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, a informat că Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Ulterior, Boris Johnson a trimis încă două scrisori preşedintelui Consiliului European.

În cea de a doua scrisoare, acesta explica faptul că Guvernul lui se supune legii, iar în cea de a treia transmite că nu îşi doreşte, de fapt, o amânare pentru Brexit.

„Încă de când am ajuns premier am făcut clară poziţia Guvernului, că încă o amânare ar afecta interesele Marii Britanii şi pe cele ale partenerilor noştri europeni", a scris Boris Johnson în cea de a treia scrisoare.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
8 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:2,1 m/s
Sat
14 °C
Sun
10 °C
Mon
9 °C
Tue
14 °C
Wed
12 °C

Curs oficial BNM 15 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3214 0.0390
USD 17.5802 0.0643
RON 4.0546 0.0067
UAH 0.7255 0.0053
RUB 0.2745 0.0021
Arhivă Radio Chișinău