Marea Britanie: Alegătorii anti-Brexit, asistați de un algoritm pentru a împiedica partidele pro-Brexit să obțină voturi

  • 13 Mai 2019 11:05
Marea Britanie: Alegătorii anti-Brexit, asistați de un algoritm pentru a împiedica partidele pro-Brexit să obțină voturi

Cercetătorii britanici au lansat un nou site dedicat alegătorilor anti-Brexit, în condițiile în care Partidul Conservator al premierului Theresa May a coborât pe locul al cincilea în intențiile de vot la alegerile europarlamentare, în cel mai recent sondaj de opinie realizat de YouGov, transmit luni Press Association și Reuters, preluat de Agerpres.

Portalul RemainVoter.com promite să identifice, folosind un model matematic, cele mai bune opțiuni de vot tactic pentru a-i împiedica pe candidații Partidului pentru Brexit al lui Nigel Farage să obțină locuri.

"Suntem complet în afara partidelor politice, singurul nostru scop este rămânerea în UE, pentru că ne dăm seama ce nocivă ar fi plecarea pentru Marea Britanie", a explicat lidera echipei, inginera Cheryl Hung.

"Am înțeles că politicile partinice, realitatea politică și diverși factori tehnici au împiedicat apariția unei alianțe pro-rămânere. Le cerem oamenilor să-și unească forțele și să voteze într-un mod semnificativ, astfel încât să-și facă auzită vocea", a adăugat ea.

"Suntem tehnicieni, militanți open-source și oameni de știință în sfera datelor. Nu suntem finanțați de think-tank-uri sau alte interese, nu vrem mandate, locuri de muncă sau bani. Suntem cu toții voluntari", a asigurat Hung, al cărei "ghid de vot" urmează să fie publicat la 18 mai, pentru a-i sfătui pe alegători cu care dintre partidele favorabile rămânerii în UE să voteze, în fiecare din cele 12 regiuni ale țării care trimit deputați la Bruxelles la scrutinul din 23 mai.

Deocamdată, în cel mai recent sondaj YouGov prezentat luni de The Times, conservatorii premierului May au coborât pe locul al cincilea, cu doar 10% din intențiile de vot, în frunte aflându-se Partidul pentru Brexit al lui Farage cu 34%, cu 4% mai mult față de sondajul precedent al YouGov.

Și Partidul Laburist a coborât cu cinci puncte, la 16%, fiind urmat de două formațiuni care susțin rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, Partidul Liberal Democrat (15%) și Verzi (11%).

Sursa:Agerpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
17
Câțiva nori
Umiditate:48 %
Vint:4,1 m/s
Tue
13
Wed
14
Thu
15
Fri
15
Sat
15

Curs oficial BNM 26 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3244 0.0321
USD 17.7272 0.0335
RON 3.9914 0.0079
UAH 0.6595 -0.0028
RUB 0.2478 0.0013
Arhivă Radio Chișinău