Marea Britanie anunță noi sancțiuni aviatice împotriva Rusiei

  • 09 Martie 2022 09:27
Marea Britanie anunță noi sancțiuni aviatice împotriva Rusiei

Marea Britanie a prezentat miercuri noi sancțiuni aviatice care îi conferă puterea de a reține orice aeronavă rusească și de a interzice exporturile de bunuri legate de aviație și spațiu către Rusia.

Marea Britanie își va întări interdicțiile împotriva aeronavelor rusești, făcând o infracțiune penală din zborul oricărui avion rusesc deasupra teritoriului Marii Britanii. Interdicția se referă la orice aeronavă deținută, operată sau închiriată de oricine are legături cu Rusia, indivizi sau entități sancționate și va include capacitatea de a reține orice aeronavă deținută de persaone care au legătură cu Rusia, a transmis Biroul Afacerilor Externe într-o declarație.

"Interzicerea avioanelor rusești în Marea Britanie și transformarea într-o infracțiune penală (a zborului lor în spațiul aerian britanic) va aduce mai multă suferință economică Rusiei și celor apropiați Kremlinului", a declarat ministrul britanic de externe, Liz Truss. Biroul pentru afaceri externe a comunicat că va propune noi legi miercuri, pentru a implementa măsurile, printre care se numără și puterea de a elimina din registrul britanic al aeronavelor orice aeronavă care aparține unor indivizi sau entități sancționate din Rusia.

Noile măsuri vor împiedica și toate exporturile legate de aviație sau spațiu, inclusiv asigurări și reasigurări.

Sursa: Reuters/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,03 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău