Marea Britanie a anunțat că va găzdui Summitul G7 în luna iunie în Cornwell

  • 17 Ianuarie 2021 09:45
Marea Britanie a anunțat că va găzdui Summitul G7 în luna iunie în Cornwell

Marea Britanie intenționează să găzduiască următorul summit G7 în perioada 11-13 iunie, care va fi primul de la începutul pandemiei și după preluarea mandatului în SUA de către președintele Joe Biden, conform unui anunț de sâmbătă al guvernului britanic, transmite AFP.

Reuniunea șefilor de stat sau de guvern ale marilor puteri va fi organizat în stațiunea de pe coasta Atlanticului Carbis Bay din Cornwall, a anunțat într-un comunicat Downing Street.

Pe lângă țările membre ale G7 (Marea Britanie, SUA, Canada, Japonia, Franța, Germania și Italia), guvernul britanic a invitat Australia, India și Coreea de Sud să se alăture discuțiilor.

Summitul de anul trecut, programat să se desfășoare în Statele Unite, a fost anulat din cauza pandemiei noului coronavirus.

Autoritățile din Marea Britanie, țară care se confruntă în prezent cu un val puternic de infectări atribuite unei noi tulpini, mai contagioase, a virusului și este în prezent în izolare, speră să poată ridica restricțiile în primăvară ca urmare a campaniei de vaccinare.

"Premierul (Boris Johnson) va profita de acest summit G7 pentru a cere liderilor să profite de ocazia unei mai bune reconstrucții (a lumii) după coronavirus, unindu-se pentru a face viitorul mai echitabil, mai verde și mai prosper", detaliază comunicatul de presă al executivului britanic.

2021 este un an crucial pe scena internațională pentru Regatul Unit, care dorește să impună conceptul de "Global Britain" (Marea Britanie globală) după ieșirea sa din Uniunea Europeană.

Pe lângă summit-ul G7, Londra va prelua în februarie președinția Consiliului de Securitate al ONU și va găzdui Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice
(COP26) la Glasgow, în luna noiembrie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău