Marea Britanie a ajuns la 1,5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19

  • 08 Ianuarie 2021 18:10
 Marea Britanie a ajuns la 1,5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19

Autoritatea britanică de reglementare în sectorul sanitar a autorizat vineri vaccinul produs de compania Moderna, al treilea vaccin anti-Covid-19 autorizat de Marea Britanie, care până în prezent a vaccinat peste un milion și jumătate de persoane, a anunțat vineri Ministerul Sănătății de la Londra.

În urma acestei autorizări, guvernul britanic a suplimentat comanda pentru vaccinuri Moderna cu 10 milioane doze, în plus față de cele 7 deja comandate și a căror livrare va începe în primăvară, relatează Agerpres citând AFP.

Cea mai îndoliată țară europeană de pandemie, cu peste 78.000 de decese, Marea Britanie este de asemenea prima țară occidentală care a început campania de vaccinarea anti-Covid-19, pe 8 decembrie, mai întâi cu vaccinul BioNTech/Pfizer, apoi și cu cel al AstraZeneca-Oxford.

Intrată într-un al treilea lockdown, după ce la Londra și în alte zone din Anglia a fost descoperită o variantă mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2 ce a provocat o creștere semnificativă a îmbolnăvirilor, depășind în ultimele zile 60.000 de noi cazuri pe zi, Marea Britanie a intrat într-o cursă contracronometru pentru vaccinarea populației.

Obiectivul este ca până la jumătatea lunii februarie să fie vaccinate persoanele cu vârste de peste 70 de ani, personalul sanitar și persoanele vulnerabile, în total circa 15 milioane de persoane din grupele care au reprezentat 88% din decesele asociate Covid-19, a declarat joi premierul Boris Johnson.

Peste 30.000 de pacienți Covid-19 sunt internați în spitalele britanice, ajunse în pragul saturației. Medicii avertizează de asemenea că pandemia afectează și capacitatea sistemului sanitar de a gestiona alte afecțiuni grave, precum cancerul, iar personalul medical este epuizat, stresat și demoralizat. Ei au cerut măsuri de sprijin și populației să respecte izolarea, altfel în circa două săptămâni Serviciul Național de Sănătate (NHS) va fi copleșit.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău