Marea Britanie | 21 de arestări pentru trafic de migranți după o amplă operațiune a poliției

  • 06 Februarie 2018 18:56
Marea Britanie | 21 de arestări pentru trafic de migranți după o amplă operațiune a poliției

Poliția britanică a arestat marți 21 de persoane suspectate de implicare în trafic de persoane, în urma celei mai ample operațiuni de acest fel desfășurate la nivel național, transmit dpa și site-ul BBC News.

Agenția națională de combatere a infracționalității (NCA) a informat că a întreprins 'o operațiune majoră care a vizat o rețea infracțională organizată suspectată de trafic de persoane', la Londra, în nord-estul și în sudul Angliei.

'Operațiunea este ultima fază a unei anchete care a durat un an și care a implicat colegi polițiști din Marea Britanie și din Europa', a indicat NCA.

Aproximativ 350 de polițiști ai NCA și patru echipe de poliție regională au întreprins raiduri la peste 20 de proprietăți din mai multe orașe, printre care Middlesbrough, Hartlepool, Stockton, Newcastle, Hastings și London. Printre proprietățile percheziționate s-au numărat spălătorii de mașini suspectate de activități de spălare de bani.

'Aceasta este probabil cea mai amplă operațiune întreprinsă de NCA în mediul traficanților de persoane', a menționat Mark Spoors, investigator șef al NCA.

'Gruparea de crimă organizată a folosit șoferi de camion complici, care transportau migranți din Franța în Marea Britanie', a adăugat Spoors.

El a precizat că operațiunea a fost un succes, toți cei căutați fiind arestați.

Gruparea este suspectată că încasa până la 10.000 de lire sterline pentru fiecare migrant transportat cu camionul peste Canalul Mânecii.

Potrivit NCA, majoritatea imigranților traficanți erau kurzi irakieni - bărbați, dar și câteva familii.

'Credem că am identificat și dezmembrat o rețea importantă care este suspectată că a traficat sute de migranți în Marea Britanie și plănuia să continue activitatea', Tom Dowdall, directorul adjunct al NCA.

Polițiștii britanici au fost ajutați în anchetă de omologii lor din Franța, Belgia și Olanda, a precizat Dowdall.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău