Marea Britanie | 10 persoane arestate după un documentar BBC despre abuzurile comise într-un spital privat

  • 24 Mai 2019 17:32
Marea Britanie | 10 persoane arestate după un documentar BBC despre abuzurile comise într-un spital privat

Poliția britanică a arestat 10 membri ai personalului unui spital privat, în urma unui documentar BBC Panorama despre abuzurile comise de aceștia asupra pacienților vulnerabili, informează vineri Press Association, preluat de Agerpres.

Un reporter sub acoperire al programului BBC Panorama a filmatpacienți care erau loviți, batjocoriți și maltratați de membri ai personalului la spitalul pentru adulți vulnerabili Whorlton Hall, din comitatul Durham, nordul Angliei.

Poliția din Durham a declarat că ancheta include acuzații de abuz fizic și psihologic al pacienților de la acest spital, situat în apropiere de localitatea Barnard Castle.

Potrivit poliției, vineri au fost efectuate arestări în localitățile Barnard Castle, Bishop Auckland, Darlington și Stockton, toate persoanele chestionate fiind membri ai personalului spitalului.

Ministrul Sănătății, Caroline Dinenage, și-a cerut scuze în numele NHS (sistemul de sănătate britanic), după ce documentarul a arătat cum personalul batjocorește, intimidează și imobilizează în mod repetat pacienții.

Poliția a precizat totodată că va încerca să coopereze cu echipa Panorama pentru a aduna dovezi suplimentare.

"Întrucât aceasta este o anchetă în curs, nu putem să comentăm altceva pe moment decât că prioritatea noastră imediată a fost colaborarea cu alte agenții pentru a proteja victimele și familiile lor", a precizat un purtător de cuvânt al poliției.

"Ancheta se află într-un stadiu incipient și va lua ceva timp până va fi finalizată", a completat acesta. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău