Marea Britanie, dispusă să discute liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova

  • 05 Mai 2014 19:27
Marea Britanie, dispusă să discute liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova

Șeful diplomației de la Londra a arătat că deocamdată Republica Moldova trebuie să se concentreze pe implementarea Acordului de asociere cu UE și a celui de liber schimb care urmează să fie semnate în timpul apropiat.

Autoritățile de la Chișinău vor purta discuții cu cele britanice în privința liberalizării regimului de vize pentru Republica Moldova, după ce, de săptămâna trecută cetățenii moldoveni pot călători fără vize în statele membre ale UE și/sau Spațiului Schengen, au anunțat luni, 5 mai, șefii diplomațiilor celor două state Natalia Gherman și, respectiv, William Hague. 

Natalia Gherman a declarat în urma întrevederii avute cu ministrul britanic de Externe care a întreprins o vizită la Chișinău că după liberalizarea regimului de vize cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, urmează să fie inițiat dialogul în acest sens și cu Marea Britanie.

William Hague a declarat că țara să este dispusă să discute în privința acestei chestiuni.

Totodată, el a exprimat sprijinul Londrei pentru continuarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, accentuând că aceasta, alături de alte state europene are dreptul de a deveni membru al UE.

Șeful diplomației de la Londra  a arătat că deocamdată Republica Moldova trebuie să se concentreze pe implementarea Acordului de asociere cu UE și a celui de liber schimb care urmează să fie semnate în timpul apropiat.

Referindu-se la situația regională, William Hague a declarat că Londra se opune oricăror presiuni din exterior și susține suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova precum și a altor state din regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău