Mare producător de bere renunță la ambalajele din plastic

  • 15 Aprilie 2019 10:57
Mare producător de bere renunță la ambalajele din plastic

Producătorul de bere neagră irlandeză Guinness a anunțat că va renunța la plasticul utilizat pentru ambalarea produselor, informează luni Press Association.

Compania Diageo, care deține Guinness dar și alte mărci de bere, precum Harp, Rockshore și Smithwick's, va renunța la inelele din plastic folosite pentru transportul dozelor și la ambalajul din plastic pentru baxuri. Acestea vor fi înlocuite cu material din carton 100% reciclabil și biodegradabil.

Noile ambalaje vor ajunge pe rafturile din Irlanda, începând din luna august, iar în Marea Britanie și pe piața internațională vor fi introduse din anul 2020.

Diageo a anunțat că investește 18,5 milioane de euro pentru reducerea cantității de plastic utilizat pentru ambalarea berii.

Potrivit Diageo, mai puțin de 5% din ambalajele sale sunt realizate din plastic, iar această schimbare va reduce utilizarea acestui material cu peste 400 tone anual.

''Gestionarea impactului nostru asupra mediului este importantă pentru planetă și pentru sustenabilitatea financiară a afacerii noastre'', a declarat Oliver Loomes, director al Diageo Irlanda.

'De 260 de ani, Guinness a jucat un rol vital în comunitățile din jurul nostru. Avem deja una dintre cele mai sustenabile fabrici de bere din lume la St James's Gate, iar acum suntem deschizători de drumuri către ambalajele sustenabile.Aceasta este o veste bună pentru mediul înconjurător și pentru brandul nostru', a adăugat el.

Mare producător de bere renunță la ambalajele din plastic

 

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău