Marcel Ciolacu | Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană și România va susține acest demers

  • 21 Iunie 2023 13:55
Marcel Ciolacu | Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană și România va susține acest demers

„Viitorul Rep. Moldova este în Uniunea Europeană și România va susține acest demers”. Declarația aparține noului premier de la București, Marcel Ciolacu, aflat în prima sa vizită externă la Chișinău, astăzi, 21 iunie. Totodată, șeful Guvernului român a subliniat faptul că autoritățile de pe ambele maluri ale Prutului trebuie să pună un accent deosebit pe zona economică și că în pofida războiului din regiune, cetățenii trebuie să vadă o creștere în nivelul de trai, și în infrastructură. Premierul Dorin Recean a mulțumit României pentru tot sprijinul pe care îl acordă Rep. Moldova în procesul de aderare la UE, precum și pe dimensiunea economică și socială, transmite Radio Chișinău.

În cadrul declarațiilor de presă comune susținută de cei doi premieri, Dorin Recean, a ținut să mulțumească României pentru tot sprijinul pe care îl acordă Rep. Moldova în procesul de aderare la UE, precum și pe dimensiunea economică și socială. El a accentuat faptul că relațiile dintre cele două maluri ale Prutului se consolidează tot mai mult prin infrastructură, cum ar fi: construcția podurilor, drumurilor și rețelelor energetice.

„Am discutat cele nouă proiecte pentru tranșa a doua din ajutorul Bucureștiului, ajutorul Guvernului României de 100 milioane. Aceste nouă proiecte valorează 28 milioane de euro, ele vor merge în investiții pentru oportunitățile companiilor noastre și vor dezvolta localitățile din Rep. Moldova”, a declarat Recean.

Suntem obligați împreună să punem un accent deosebit pe zona economică, a precizat la rândul său premierul de la București, Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului român s-a referit și la războiul nedrept provocat de Rusia în Ucraina cu consecințe grave asupra statelor noastre:

„Trebuie să facem față acestor provocări împreună, să găsim cele mai bune soluții împreună, pentru ca cetățenii pe care îi reprezentăm să vadă o creștere în nivelul de trai, în infrastructură, a traiului zilnic… Eu vă garantez că în viitoarea ședință de Guvern se vor debloca banii pe proiecte în ceea ce privește apa potabilă, canalizarea - punctuale pentru sprijiniră satului din rep. Moldova, să fie un sat european”, a menționat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat cu ocazia vizitei la Chișinău că viitorul Rep. Moldova este în Uniunea Europeană și că România va susține acest demers.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău