Marcel Ciolacu: România susține solicitarea Republicii Moldova de a se asocia formatului de cooperare Inițiativa celor Trei Mări

  • 06 Septembrie 2023 12:02
Marcel Ciolacu: România susține solicitarea Republicii Moldova de a se asocia formatului de cooperare Inițiativa celor Trei Mări

România susține ferm solicitarea Chișinăului de a se asocia formatului de cooperare din cadrul Inițiativei celor Trei Mări, care vizează, între altele, identificarea modalităților concrete de a angaja Rep. Moldova și Ucraina în proiecte menite să sporească gradul de interconectivitate în domeniile energiei, transporturilor și digital din regiune, a subliniat prim-ministrul Românei Marcel Ciolacu la întrevederea avută cu președinta Maia Sandu, transmite Radio Chișinău.

Marcel Ciolacu a menționat că România a transferat recent prima tranșă, în valoare de 10 milioane de euro, pentru finanțarea unor proiecte prioritare, în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane de euro.

Fondurile din această primă tranșă au fost direcționate către achiziționarea de microbuze pentru transportul școlar și către proiecte de infrastructură și dezvoltare locală, transmite un comunicat al Guvernului de la București.

Președinta Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în plan bilateral și în contextul de securitate actual, provocat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, și a evidențiat importanța continuării cooperării, mai ales în sectorul energetic, în perspectiva apropierii sezonului rece.

Șeful Executivului român a reafirmat susținerea politică pentru integrarea Rep. Moldova în Uniunea Europeană, arătând că este prioritară în acest moment obținerea deciziei privind deschiderea negocierilor de aderare, în cadrul Consiliului European din decembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău