Marcel Ciolacu declară că Republica Moldova trebuie ajutată să devină sustenabilă economic: „Avem o obligație morală față de românii noștri din Republica Moldova”

  • 27 Februarie 12:24
Marcel Ciolacu declară că Republica Moldova trebuie ajutată să devină sustenabilă economic: „Avem o obligație morală față de românii noștri din Republica Moldova”

Republica Moldova și Ucraina trebuie ajutate pentru a deveni sustenabile economic, a transmis premierul Marcel Ciolacu, marți, investitorilor americani prezenți la evenimentul AmCham CEO Business Forum, scrie Agerpres.

"Uitați-vă la dinamica războiului din Ucraina și a interesului din ce în ce mai crescând a Federației Ruse măcar politic să gestioneze Transnistria și sunt ferm convins că știți la fel de bine ca și mine ce va urma. Avem o obligație morală față de românii noștri din Republica Moldova și va trebui cumva să vă convingem pe dumneavoastră, care ați investit în România, să găsim garanțiile pe care să le ofere statul român, poate și Statele Unite ale Americii, deja și Germania, după discuția cu cancelarul Olaf Scholz, ar fi interesat să ofere garanții pentru companiile germane care activează în România, astfel încât să încercăm să echilibrăm un pic sustenabilitatea Republicii Moldova. Republica Moldova este un stat sustenabil prin implicarea Uniunii Europene, a Statelor Unite și în primul rând a României. Trebuie să-i ajutăm să devină sustenabil economic", a declarat Marcel Ciolacu.

El a subliniat și necesitatea susținerii în continuare a Ucrainei.

"La fel cum, cu toate inconvenientele și cu toate discuțiile avute cu agricultorii din România, a trebuit și trebuie să ajutăm Ucraina. Dacă nu-i ajutăm măcar pe zona de export de cereale să devină sustenabili economic, nu vor mai avea nicio șansă în viitor", a declarat Ciolacu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău