Marcel Ciolacu a fost desemnat oficial premier al României de Klaus Iohannis

  • 13 Iunie 2023 14:55
Marcel Ciolacu a fost desemnat oficial premier al României de Klaus Iohannis

Președintele României Klaus Iohannis l-a desemnat marți, 13 iunie, pe liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, drept candidat pentru funcția de prim-ministru, transmite AGERPRES.

„După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp. Domnule prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului", a declarat președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului român a afirmat că schimbarea premierilor este un model nou pentru România, care a funcționat foarte bine.

„Sunt încredințat că va funcționa și în continuare. Am avut în prima parte ca prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă, care a condus un guvern format din miniștri desemnați de partidele care sunt în coaliție, care au fost în coaliție. România, în această perioadă, a trecut prin mai multe crize și datorită felului în care Coaliția, Guvernul condus de domnul Ciucă au lucrat, România a trecut cu bine de criza energetică, de inflație, avem creștere economică și toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine", a spus președintele Iohannis.

El a susținut că formalizarea rotației premierilor arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare.

"Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci și au fost rezolvate", a adăugat șeful statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău