Marcă poștală, lansată în memoria echipajului SMURD căzut în misiune

  • 03 Iunie 2017 11:11
Marcă poștală, lansată în memoria echipajului SMURD căzut în misiune

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor lansează o marcă poștală în memoria membrilor echipajului elicopterului SMURD din Iași, România, căzut în misiune acum un an în satul Haragâș, raionul Cantemir, Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, citat de IPN, marca poștală are în imagine portretele membrilor echipajului, pe fundalul unui elicopter SMURD. Timbrul va fi pus în circulație de către oficiul poștal din satul Haragâș. Tirajul este de 100 de mii de exemplare, iar valoarea nominală – 9,50 lei.

Lansarea timbrului poștal va avea loc cu ocazia inaugurării, la 4 iunie, a unui complex memorial edificat la locul accidentului aviatic. Monumentul simbolizează un omagiu adus celor care intervin pentru salvarea vieților omenești, dând dovadă de curaj, devotament și sacrificiu.

Pe data de 2 iunie 2016, un elicopter SMURD, cu patru membri ai echipajului la bord, s-a prăbușit în apropiere de Haragâș, Cantemir. Ca urmare a accidentului aviatic, pilotul, copilotul, medicul și asistentul medical, toți cetățeni români, și-au pierdut viața. Echipajul se afla în misiune, deplasându-se spre Cahul pentru a prelua un pacient. Președintele Republicii Moldova de atunci, Nicolae Timofti, i-a decorat post-mortem cu Ordinul Republicii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău