Maratonul vaccinării anit-COVID-19, la Palatul Republicii. Doritorii de a se imuniza au format cozi în primele ore ale dimineții

  • 28 Mai 2021 09:16
Maratonul vaccinării anit-COVID-19, la Palatul Republicii. Doritorii de a se imuniza au format cozi în primele ore ale dimineții

Un nou maraton al vaccinării are loc în Chișinău. Toți cetățenii care vor să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2 pot veni astăzi, sâmbătă și duminică, la Palatul Republicii. Interesul oamenilor pare să fie mare, astfel că de dimineață s-au format cozi, în așteptarea administrării vaccinurilor. Doritorii pot alege între patru seruri: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm și Coronavac. 

La maratonul de vaccinare de la Palatul Republicii s-au format cozi încă de dimineață. Autoritățile au pus la dispoziție 4000 de doze de vaccin anti-COVID, dar iau în calcul suplimentarea lor. Din numărul total de doze, 2500 sunt Pfizer, care sunt, de altfel, și ultimele doze de acest tip disponibile în Republica Moldova. Totuși, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea îi îndeamnă pe cetățeni să nu pună accent pe tipul de vaccin.

„Îndemnăm toți doritorii să nu pună accent pe tipul de vaccin. Să nu pierdem timpul pentru așteptarea unui anumit vaccin. Doar împreună putem combate pandemia. Îndemnăm să vină toți împreună cu familiile”, a afirmat Denis Cernelea. 

Peste 100 de lucrători medicali sunt antrenați în procesul de imunizare. În cadrul Maratonului au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, care vor funcționa de la ora 9:00 până la 22:00. Pentru măsuri de siguranță, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie, Emil Ceban, instituție care a organizat primul maraton de imunizare în Chișinău, la sfârșitul săptămânii trecute, observă o creștere a numărului de cetățeni care vor să se vaccineze anti-COVID-19.

Este un exemplu de urmat, noi suntem în capitală și prin aceste maratoane se educă, vedem cu toții să avem un feedback deosebit, oamenii vor să se vaccineze. Numai prin vaccinare masivă vom ieși din pandemie. Fiecare vaccin este bun”, a menționat rectorul. 

Vaccinarea în cadrul maratonului se face fără programare prealabilă, doar în baza buletinului de identitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău