Maramureș | Pensiunile rurale de pe Valea Izei și Marei cele mai solicitate pentru vacanța de Crăciun

  • 22 Decembrie 2017 18:14
Maramureș | Pensiunile rurale de pe Valea Izei și Marei cele mai solicitate pentru vacanța de Crăciun

Pensiunile din satele așezate pe Valea Izei și Valea Marei din județul Maramureș au fost cele mai căutate de turiștii români pentru vacanța de Crăciun, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, președintele Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), ANTREC, Livia Sima.

"Un număr apreciabil de turiști, peste o mie cred, au ales ca variantă de vacanță pensiunile așezate în satele și comunele de pe Valea Marei și Valea Izei. Sunt locuri pitorești, locuri în apropierea munților, pensiuni rurale care oferă servicii mult îmbunătățite față de o pensiune clasică prin faptul că oferă turiștilor posibilitatea de merge la schi în stațiunile montane apropiate sau pentru o zi au posibilitatea unei excursii cu trenul Mocănița. Noutatea acestui an o reprezintă pachetele turistice mixte, adică: cazare, masă și o ieșire la schi pentru mai multe zile, plimbare cu trenul sau sania trasă de cai", a spus Livia Sima, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, turiștii care au venit împreună cu familia au optat pentru a merge în seara de Ajun a Crăciunului la biserica din sat și să primească cetele de colindători la pensiune.

"Avem și categoria de turiști familiști care au preferat varianta petrecerii Crăciunului așa cum se mai poartă în satele noastre. Adică, în seara de Ajun merg la biserică, apoi acasă, la pensiune primesc mici grupuri de colindători, fie chiar gazdele îi duc să colinde la prieteni apropiați pentru a gusta farmecul unei Crăciun ca pe vremuri. Cei care preferă această variantă doresc să arate copiilor cum se petrecea sărbătoarea Crăciunului altădată și cât de frumoase sunt tradițiile satului", a spus Livia Sima.

Costul unui pachet turistic all-inclusiv pentru o persoană poate oscila între 120-140 lei/zi hotelieră.

Reprezentantul ANTREC Maramureș a mai arătat că pe lângă turiștii care au ales pensiunile situate pe Valea Izei și Marei, numeroși alții au ales pensiunile și motelurile din vecinătatea domeniilor schiabile, a localității din care pleacă ternul Mocănița, dar și pensiunile din apropierea municipiului Baia Mare.

Aceasta a mai precizat că pentru vacanța de Anul Nou toate pensiunile din județ sunt rezervate la întreaga capacitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău